Ahmet YAMAN - Okul Müdürü

BİYOGRAFİ

1961 yılında Antalya İli Gündoğmuş İlçesi Güneycik Köyü’nde doğdu.

·         İlköğrenimini Güneycik İlkokulunda tamamladı.

·         1974 yılında Aksu Öğretmen Lisesi’ne girdi. 1980 yılında mezun oldu.

·         Daha sonra üniversite sınavına katılarak Bolu Eğitim Yüksekokulu’nu kazandı. 1984 yılında mezun oldu.

·         Öğretmenlikte ilk görev yeri Kars Merkez’dir.

·         1985-1989 yılları arasında Kars’ta çalıştı.

·         Sonra Konya İli Çumra İlçesine atandı.

·         Uzunkuyu ve Arıkören Köylerinde öğretmen olarak görev yaptı.

·         1993 yılında Antalya’nın Alanya İlçesine atandı.

·         Beldibi Köyü’nde öğretmen olarak çalıştı.

·         1993 yılının Kasım ayında Payallar İlköğretim Okulu’na müdür olarak atandı.

·         Burada çalışırken Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümünde Lisansını tamamladı.

·         Eylül 2004 yılında Alanya Abdurrahman Alaetinoğlu İlköğretim Okulu’na müdür olarak atandı. Bu okulda çalışırken 2007-2009 yılları arasında Almanya ve Çekya ile ortak olarak Comeniüs Yaşam Boyu Eğitim Gençliği Obezite ve Hareketsizlikten Kurtarma Projesi’nde çalıştı.

·         2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı Uzman Öğretmenlik sınavını kazanarak Uzman Öğretmen unvanını aldı.19 Kasım 2022 tarihinde yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Baş Öğretmenlik Sınavını kazanarak Baş Öğretmenlik sertifikasını almış.Çalışmalarını Baş Öğretmen olarak sürdürmektedir.

·         31 Ağustos 2010 tarihinde Alanya İnönü İlköğretim Okulu’na müdür olarak atandı.  Bu okulda çalışırken 2016-2018 yılları arasında Almanya, Çekya ve Polonya ile ortak olarak Erasmus+Güzel Avrupamız Aç Gözünü, Gör Evimi Projesinde çalıştı.

·         Katıldığı projeleri başarı ile tamamladı.

·         2 Temmuz 2019 tarihinde Fatma Alaettinoğlu İlkokulu’na müdür olarak atandı. Bu okulda çalışmalarını sürdürmektedir.

·         Evli ve iki çocuk babasıdır.

·         2012 yılında “Ömrünüz Uzun Olsun” isimli kitabı yayınlandı.

·         “Mutluluk ve Başarı Öyküleri” isimli kitabı basıma hazır haldedir.

·         Halen iki mahalli gazetede haftalık yazılarına devam etmektedir.