T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - Fatma Alaettinoğlu İlkokulu

Tarihçe

Okulumuzu yaptıran, Alanya´nın tanınmış ailelerinden birine mensup olan Abdurrahman Alaettinoğlu, doğup yaşadığı ilçesinde 3 ilköğretim okulu, 2 lise yaptırdı. İstanbul Vefa Ortaokulu´ndan mezun olduktan sonra ailevi nedenlerle eğitimini yarım bırakan Alaettinoğlu, memleketi Alanya´ya dönerek ailesiyle birlikte yaşamaya başladı. 1940´lı yılların sonunda yılanın ısırdığı annesini doktor bulamadıkları için kaybeden Alaettinoğlu, okulu yarım bıraktığı için büyük pişmanlık yaşadı. Abdurrahman Alaettinoğlu, 1950´li yıllarda evlenerek Nimet Alaettinoğlu ile mutlu bir yuva kurmayı başarsa da çiftin çocuğu olmadı.

        Yıllarca tarım ve ticaretle uğraşan ve bu alanda önemli başarılar elde eden Alaettinoğlu, ilk okulunu 1994 yılında yaptırdı. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu´nun önerisini değerlendiren Abdurrahman Alaettinoğlu, 1994 yılında eşi Nimet Alaettinoğlu adına 18 derslikli bir okul yaptırdı. Abdurrahman Alaettinoğlu, 2001 yılında bu kez de kendi adına 24 derslikli Abdurrahman Alaettinoğlu Lisesini inşa ettirdi.

         Yaptırdığı iki okuldan sonra okul yaptırmanın önemli bir haz ve görev olduğunun bilincine varan Alaettinoğlu, 2002 yılında 24 derslikli Abdurrahman Alaettinoğlu İlköğretim Okulu´nu, 2003 yılında 24 derslikli Nimet Alaettinoğlu Lisesi´ni yaptırdı. Alaettinoğlu, 2005 yılında annesinin adına yine 24 derslikli Fatma Alaettinoğlu İlköğretim Okulu´nu öğrencilerin hizmetine sundu.

Okulumuz müdürlüğünü sırasıyla Refik ERBAŞ (KURUCU MÜDÜR), Halil SEVİM yürütmüşlerdir.

Halihazırda müdürlük görevini sayın AHMET YAMAN  sürdürmektedir.

Okulumuz 2005 yılından beri eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.10.2013 - Güncelleme: 22.02.2023 00:15 - Görüntülenme: 1063
  Beğen | 8  kişi beğendi